- Atık Yönetimi Hizmeti
- Atıksu Arıtma Tesisi İşletilmesi Hizmeti
- Beyan Hizmetleri
- ÇED Görüş Alınması
- ÇED
- Çevre Danışmanlık Hizmeti
- Çevre İzin Muafiyet
- Çevre İzin ve Lisans Belgesi
- Eğitim Hizmetleri
- Emisyon, Gürültü ve Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri
- Sıfır Atık Sistemi Hizmeti
- Sosyal Uygunluk Denetimi Hizmetleri
- Yeşil Yıldız Sertifikası Hizmeti
Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında sanayi tesislerine ilişkin yasal emisyon limitleri belirlenmiş ve bu limitlerin dışına çıkan işletmelere ciddi yaptırımlar getirilmiştir. İşletmeler yaptırımlara maruz kalmamak için yetkili firmalara emisyon ölçümleri yaptırarak, faaliyetlerinin sonucunda doğaya verdikleri zararın minimalliğini belgelemek zorundadırlar. Toplamda 2 yıl için geçerli olan emisyon ölçümü, birçok endüstriyel tesis sahibinin bilmesi gereken konuların başında gelmektedir. Bu nedenle emisyon ölçümlerinin periyodik olarak yapılması ve değerlendirilmesi, süresi gelen ölçümler için MELBES sistemi üzerinden Bakanlık tarafından atanmış yeterlilik almış firmalar ile koordine bir şekilde çalışılması gerekmektedir.
Gelen bir şikâyeti değerlendirme, yasalara uygunluğu denetleme, maruz kalan kişi sayısını belirleme, araştırmalar, kalibrasyon doğrulama, arazi kullanım planlaması veya çevresel etki değerlendirmesi (ÇED), ruhsat başvurusu, gürültü haritalama, önlemlerin etkinliğini değerlendirme amacı ile gürültü ölçümleri yapılmaktadır. Çözüm ortaklarımızla birlikte ölçüm ve raporlama işlemlerinde hizmet sunabilmekteyiz.
Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Tebliği, 12.10.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmış ve aşağıda belirtilen durumlara dahil olan işletmelerin, Sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrolü yönetmeliği, Atıkların yakılması yönetmeliği ve Yerel yönetimlerce belirlenen parametrelerinin sürekli olarak ölçülmesi, takip edilmesi ve bu verilerin bakanlık sistemine aktarılması esasını tanımlamaktadır.
Temel olarak SEÖS Tebliğinin amacı, kirletici emisyon kaynaklarının sürekli olarak izlenerek, çevreye olan etkilerini asgari düzeye indirgemektir. Bu kapsamda çözüm ortaklarımızla SEÖS sistemlerinin kurulması, KGS1 (Birinci seviye kalite güvence sistemi), KGS2 (İkinci seviye kalite güvence sistemi), KGS3 (Üçüncü seviye kalite güvence sistemi) işlemlerinin ve raporlamalarının yapılması sağlanmaktadır.